قرارداد مقاطعه کاری، راه چاره مناسب برای حضور کامیون داران ایرانی در کریدور کتای

به گزارش سرگرمی های محبوب، سرپرست واحد حمل و نقل بین المللی و کارنه تیر اتاق ایران، کریدور جاده ای جدید راه اندازی شده میان 4 کشور قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان، ایران موسوم به کریدور کتای را به دلیل کوتاه شدن جهت دسترسی ایران به منطقه آسیای میانه دارای اهمیت دانست و گفت: کوتاهی، ایمنی و استاندارد بالا جزو مهم ترین مزایای این کریدور به شمار می رود که خوشبختانه با توجه به اهمیت و موقعیت جغرافیایی ایران در حمل و نقل و ترانزیت، طی روزهای اخیر مورد بهره برداری قرار گرفته است.

قرارداد مقاطعه کاری، راه چاره مناسب برای حضور کامیون داران ایرانی در کریدور کتای

بهنام فرامرزیان در شرح عملکرد این کریدور گفت: کریدور کتای منجر به کاهش مدت زمان ترانزیت و هزینه ها خواهد شد و قطعا با تقویت زیرساخت ها، به مرور شاهد افزایش مبادلات تجاری در کشورهای منطقه و به خصوص کشورهای عضو اکو خواهیم شد.

به گفته سرپرست واحد حمل و نقل بین المللی و کارنه تیر اتاق ایران، در حال حاضر عملیات بارگیری و انتقال کالا در کریدور کتای از طریق کامیون های افغان صورت می گیرد و کامیون های ایرانی در این جهت تردد ندارند. او در همین زمینه نبود امنیت در جهت افغانستان برای تردد کامیون های ایرانی را از مهم ترین مانعی بیان نمود که کامیون داران ایرانی را از فعالیت در این کریدور منصرف کرده است.

فرامرزیان، تسهیل حمل و نقل و فراهم آوردن امکان تردد برای کامیون های ایرانی را از مهمترین ترین برنامه واحد حمل و نقل بین المللی و کارنه تیر اتاق ایران در زمینه کریدور کتای بیان نمود و گفت: بدون شک قصد ما این نیست که فقط به عنوان واسطه حمل و نقل یا همان forwarding agent عمل کنیم. معتقدم اگر قرار باشد نقش ایران تنها به یک ترانزیتی محدود شود، سهم ناچیزی از تجارت در کریدور کتای را به خود اختصاص خواهیم داد.

پیشنهاد فرامرزیان برای حضور کامیون های ایرانی در کریدور کتای، استفاده از مدل قرارداد مقاطعه کاری است. او گفت: درصورتی که حمل ونقل در این جهت در قالب مقاطعه کاری ترتیب داده شود، آن زمان ناوگان ایرانی و خارجی باهم درگیر حمل ونقل می شوند و مسئولیت ها تقسیم خواهند شد. در این صورت امنیت کامیون داران ایرانی هم تامین می شود به این صورت که کامیون کشنده ایرانی محموله را با کارنه ایرانی را تا مرز منتقل می کند و سپس کامیون افغان وظیفه انتقال محموله را با کارنه ایرانی در ادامه جهت به عهده می گیرد. این نوع حمل ونقل در کنوانسیون تیر هم شناخته شده است.

فرامرزیان بر ضرورت مشارکت هرچه بیشتر شرکت های حمل ونقل و ناوگان ایرانی در جهت این کریدور تاکید کرد و اضافه کرد: در فاز دوم و سوم فعال شدن کریدور کتای باید تردد ناوگان کشورهای جهت مانند تاجیکستان، افغانستان، قرقیزستان و ایران به کشورهای یکدیگر در چارچوب پروتکل های مشترک و چارچوب مقررات بین المللی از جمله کنوانسیون تیر امکان پذیر شود.

مشارکت بخش خصوصی، لازمه فعال شدن هرچه بیشتر کتای

به باور سرپرست واحد حمل ونقل بین المللی و کارنه تیر اتاق ایران، اقدامات اجرا شده برای افتتاح کریدور کتای، اگرچه درخور توجه است اما کافی نبست و فعال شدن هرچه بیشتر این کریدور در گروی مشارکت بخش خصوصی به ویژه اتاق های مشترک بازرگانی است.

او در همین زمینه گفت: با توجه به نگاه استراتژیک و رقابتی که بین کشورهای عضو اکو وجود دارد، باید زیرساخت های حمل ونقل و ترانزیت تقویت شود. در اولین قدم هم باید سیستم های تبادل اطلاعات الکترونیکی گمرکات و بخش خصوصی تقویت شود تا عملیات بارگیری و تخلیه بار کانتینرها با نهایت سرعت انجام گیرد. در این صورت است که می توانیم کریدور کتای را برای حمل ونقل در تجارت بین کشورها جا بیندازیم و شاهد رقابت این کریدور با جهتهای مهم حمل ونقل، ازجمله بندر گوادر باشیم.

فرامرزیان شرح داد: ایجاد این رقابت پذیری در گروی این است که مشکلاتی را که در بخش اجرایی وجود دارد شناسایی و نسبت به رفع آن ها اقدام کنیم. خوشبختانه نتایج پایلوت هایی که در کارنه تیر انجام داده ایم بسیار رضایت بخش است و نشان می دهد که توانایی اجرای گسترده انتقال کالا از بنادر جنوبی در جهت کریدور کتای داریم، به شرط اینکه ظرفیت های این کریدور را به بخش خصوصی معرفی کنیم.

منبع: اتاق بازرگانی ایران

به "قرارداد مقاطعه کاری، راه چاره مناسب برای حضور کامیون داران ایرانی در کریدور کتای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قرارداد مقاطعه کاری، راه چاره مناسب برای حضور کامیون داران ایرانی در کریدور کتای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید