راهنمای تحصیل در خارج از کشور (قسمت چهارم: آیلتس)

به گزارش سرگرمی های محبوب، آزمون آیلتس یکی از مشهورترین آزمون های معتبر و بین المللی زبان است که ارائه مدرک آن به هنگام درخواست پذیرش الزامی است.

راهنمای تحصیل در خارج از کشور (قسمت چهارم: آیلتس)

کسب حدنصاب قابل قبول در آزمون زبان یکی از مهم ترین پیش شرط های دانشگاه ها برای پذیرش دانشجویان علاقه مند به تحصیل در خارج است و ازاین رو، سالانه تعداد بسیاری از دانشجویان یا حتی متقاضیان مهاجرت و کار در کشورهای خارجی در آزمون های زبان شرکت می نمایند.

در این رابطه، آزمون های زبان از تنوع بالایی برخوردارند و هر یکی از آن ها با هدف خاصی برگزار می گردد، ولی آزمون آیلتس یکی از فراگیرترین، معتبرترین و مشهورترین آزمون های زبان خارجی در سطح بین المللی است که علاوه بر پذیرش تحصیلی برای امور مهاجرت نیز کاربرد دارد و سالانه صدها هزار نفر در اقصی نقاط دنیا در این آزمون شرکت می نمایند.

آیلتس چیست؟

آیلتس (International English Language Testing System) یکی از پراستفاده ترین آزمون های مهارت سنجی زبان انگلیسی است. آیلتس آزمونی اروپایی به شمار می رود و مرکز آن در کشور انگلیس واقع شده است، ولی مدرک آن در کلیه کشورهای دنیا مورد تائید و پذیرش سازمان ها، دانشگاه ها، موسسه ها و... است. در این رابطه، مدرک آیلتس برای زندگی، تحصیل و کار در 135 کشور دنیا مورد پذیرش است و برخلاف آزمون تافل به صورت کتبی (paper-based) برگزار می گردد. البته آزمون آیلتس به صورت computer-based نیز در تعدادی از کشورهای دنیا برگزار می گردد، ولی در زمان به روزرسانی این مقاله نام ایران در فهرست برگزارنمایندگان آیتلس به صورت computer-based قرار ندارد.

نمره نهائی آزمون آیلتس 13 روز بعد از امتحان با کارنامه ای با عنوان فرم گزارش آزمون یا به اختصار (TRF) اعلام می گردد. پس از آماده سازی نهائی نتایج، نسخه کاغذی برای داوطلب ارسال می گردد، البته امکان پیگیری اینترنتی نتیجه نیز وجود دارد. بعلاوه، دانشجویان متقاضی برای تحصیل در دانشگاه های خارجی در طول یک ماه پس از دریافت مدرک آیلتس خود می توانند پنج نسخه از اصل آن را به طور رایگان دریافت و ارسال نمره آیلتس را به پنج دانشگاه مختلف پیگیری نمایند.

آیلتس دارای چه بخش هایی است؟

آزمون آیلتس دارای دو بخش است؛ آیلتس عمومی یا جنرال (General) که برای متقاضیان غیر دانشجویی (کار و مهاجرت) است و آیلتس آکادمیک (Academic) برای آن گروه از متقاضیان است که قصد تحصیل در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی را دارند. درمجموع، آزمون آیلتس مانند تافل مهارت های چهارگانه داوطلب را در زبان انگلیسی مورد سنجش قرار می دهد.

مهارت نوشتاری (Writing)

در این بخش دانش داوطلب در نوشتن متون تحلیلی عمومی و بعلاوه تحلیل نمودار ارزشیابی می گردد. در آیلتس آکادمیک داوطلب باید در مدت 60 دقیقه به دو سوال پاسخ دهد. در چالش اول(task 1) باید بر اساس نمودارهایی که ارائه می گردد، تحلیل خود را درباره موضوع مورد نظر در مدت 20 دقیقه و در قالب 150 کلمه ارائه کند. در چالش دوم (task 2)، از داوطلب خواسته می گردد تا تحلیل خود را درباره موضوع ارائه شده در قالب 250 کلمه و در مدت 40 دقیقه بنویسد.

در آیلتس عمومی نیز مانند آیلتس آکادمیک دو سوال وجود دارد. در سوال اول موقعیتی مطرح می گردد و از داوطلب خواسته می گردد نامه ای با مضمون درخواست یا توضیح شرایط بنویسد. این نامه ممکن است دارای فرمت شخصی، نیمه رسمی یا رسمی باشد. در سوال دوم نیز داوطلبان باید نقطه نظرهای خود را درباره موضوعی ارائه نمایند. مجموع زمان پاسخگوئی به این دو سوال 60 دقیقه است.

مهارت گفتاری (Speaking)

در بخش سنجش مهارت گفتاری، دانش داوطلب در گفتار عمومی و موضوعی با مصاحبه نماینده در 11 تا 14 دقیقه آنالیز و ارزشیابی می گردد. سنجش مهارت گفتاری دارای سه بخش است؛

  • در بخش اول سوالات کلی درباره شخص داوطلب یا موضوع های کلی مانند کار، خانواده، تحصیل یا علائق شخصی مطرح می شوند.
  • در بخش دوم کارتی به داوطلب به دواطلب داده می گردد که در آن موضوعی خاص درج شده است. داوطلب معمولا زمانی در حدود دو دقیقه در اختیار دارد تا روی موضوع تمرکز نموده و به یک یا دو پرسش مصاحبه نماینده پاسخ دهد.
  • در بخش سوم سوالات بیشتری درباره موضوع مطرح شده در کارت بخش دوم به وسیله مصاحبه نماینده مطرح می شوند و داوطلب این امکان را دارد تا درباره آن بحث کند. مدت زمان این بخش نیز در حدود چهار تا پنج دقیقه است.

مهم ترین عامل موفقیت در این بخش بیان جمله های دقیق و بدون ایرادهای گرامری است. تمامی صحبت های داوطلب در بخش هاس سه گانه (شامل پرسش های عمومی، گفتار موضوعی و مباحثه با مصاحبه نماینده) ضبط می گردد تا به وسیله دو ممتحن، آنالیز و نمره دهی گردد. مدت زمان کلی سنجش مهارت گفتاری 11 تا 14 دقیقه است.

مهارت شنیداری (listening)

بخش شنیداری آزمون آیلتس دارای چهار بخش است؛ در هر یکی از این بخش ها گفت وگو یا مونولوگی پخش می گردد که به وسیله گویشور بومی زبان قرائت شده است؛

  • قسمت اول: گفتگویی دو نفره درباره موضوع های روزمره
  • قسمت دوم: مونولوگی درباره موضوع های روزمره
  • قسمت سوم: گفتگویی چهار نفره درباره موضوع های آموزشی
  • قسمت چهارم: مونولوگی درباره یکی از موضوع های آکادمیک

کلیه این موارد به وسیله گویشوران بومی زبان انگلیسی و با لهجه های مختلف بریتیش، استرالیایی، نیوزلندی، آمریکایی و کانادایی قرائت می شوند. داوطلبان باید در مدت 30 دقیقه به 40 سوال پاسخ دهند؛ سوال ها ممکن است به یکی از فرم های چهار گزینه ای، تطبیقی، تکمیل جاهای خالی و... مطرح شوند. بعلاوه، 10 دقیقه زمان اضافه برای انتقال جواب ها به پاسخ نامه در نظر گرفته می گردد.

نکته قابل توجه اینکه از تاریخ چهارم ژانویه سال 2020 بخش شنیداری دچار تغییرات کوچکی شده است.

مهارت خواندن (Reading)

سنجش مهارت خواندن در آزمون آکادمیک و عمومی فرق دارد. در آیلتس آکادمیک 40 سوال در قالب سه متن برای سنجش مهارت های داوطلب در خواندن متون انگلیسی مطرح می شوند. این متن ها از منابع مختلفی مانند کتاب ها، روزنامه ها، مجلات و... با موضوع ها و سبک های نوشتاری متنوع انتخاب می شوند. سوالات ممکن است درباره ایده اصلی متن، جزئیات متن، عقاید نویسنده، هدف متن یا ... مطرح شوند. بعلاوه، داوطلبان در مدت 60 دقیق به این سوال ها پاسخ دهند. نکته قابل توجه اینکه سوالات با فرم های مختلفی شامل چهار گزینه ای، سوالات تحلیلی و... طرح می شوند و هر سوال دارای یک نمره است.

سنجش مهارت خواندن در آیلتس عمومی نیز دارای 40 سوال در قالب سه بخش است که داوطلب همچون آیلتس آکادمیک باید در مدت 60 دقیقه به آن ها پاسخ دهد. تنها تفاوت این بخش با آیلتس آکادمیک در نوع متن هایی است که برای سنجش توانایی دواطلب در مهارت های خواندن متون انگلیسی ارائه می شوند؛ به این ترتیب که بخش اول ممکن است دارای دو یا سه متن کوتاه یا از تعداد بیشتری متن های کوتاه تشکیل شده باشد. بخش دوم نیز شامل دو متن است و در بخش سوم یک متن بلند ارائه می گردد.

امتیازدهی آزمون آیلتس چگونه است؟

امتیازدهی این آزمون از 0 تا 9 سطح را شامل می گردد؛ در آزمون آیلتس نمره قبولی وجود ندارد، ولی به طور معمول سطح پنج نمره میانه و 6 به بالا خوب تلقی می گردد. در آزمون آیلتس، میانگین چهار مهارت به عنوان overall band score در نظر گرفته می گردد و برای مثال، اگر متقاضی در دو مهارت نمره هفت و در دو مهارت دیگر نمره 6 کسب کند، نمره میانگین وی 6.5 خواهد بود. دانشگاه های طراز اول (مانند آکسفورد) نمره هفت را به عنوان حدنصاب پذیرش در نظر می گیرند؛ ولی برای اغلب دانشگاه ها نمره 6.5 قابل قبول است.

چگونه برای آیلتس مطالعه کنیم؟

در آزمون آیلتس برنامه ریزی و انگیزه به میزان منابع از اهمیت بالایی برخوردار است. البته با توجه به گستردگی منابع این امکان وجود دارد تا تشخیص و انتخاب منبع معتبر داوطلبان دچار سردرگمی کند. به همین منظور تعدادی از منابع مورد تائید برای آمادگی آزمون آیلتس در ویدیوی زیر معرفی شده اند.

مراکز معتبر برگزاری آیلتس در ایران کدامند؟

آزمون آیلتس در 1100 موسسه در دنیا با تعداد زیادی آزمون در هر سال و در تاریخ یکسانی برگزار می گردد و عاری از تعصبات فرهنگی است. در ایران نیز سازمان سنجش تنها مرجع صادرنماینده مجوز فعالیت جهت برگزاری آزمون های بین المللی است و اسامی مراکز مجاز برگزاری آیلتس در ایران را معرفی نموده است. (مراکز مجاز به برگزاری آزمون آیلتس در ایران) نکته قابل توجه اینکه این مراکز محدود به شهر تهران نبوده و دواطلبان می توانند در شهر محل زندگی خود یا نزدیک ترین شهر برای شرکت در آزمون ثبت نام نمایند.

منبع: کجارو / ielts.org / sanjesh.org

به "راهنمای تحصیل در خارج از کشور (قسمت چهارم: آیلتس)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای تحصیل در خارج از کشور (قسمت چهارم: آیلتس)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید