علائم سکته قلبی چیست؟؛ در لحظات اولیه سکته قلبی چه کنیم؟
به گزارش سرگرمی های محبوب، بر اساس آمار های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت هر ساله حدود 200 تا 300 هزار ایرانی بر اثر سکته قلبی فوت می نمایند. سکته قلبی فرآیندی است که در آن قسمت هایی از عضله قلب به دلیل کاهش جریان خون از بین می رود در واقع سکته قلبی زمانی رخ می دهد که در اثر انسداد ناشی از لخته در رگ ها، جریان خون کاهش و یا متوقف گردد.
بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت هر ساله حدود 200 تا 300 هزار ایرانی بر اثر سکته قلبی فوت می نمایند. سکته قلبی فرآیندی است که در آن قسمت هایی از عضله قلب به علت کاهش جریان خون از بین می رود در واقع سکته قلبی زمانی رخ می دهد که در اثر انسداد ناشی از لخته در رگ ها، جریان خون کاهش و یا متوقف گردد.
دکتر محمد آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت با اعتقاد براینکه مرگ ناشی از بیماری های قلبی- عروقی در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد می گوید که در ایران 46 درصد مرگ ها به علت بیماری های قلبی - عروقی است که در صدر این بیماری ها، سکته قلبی قرار گرفته است.
علائم سکته قلبی چیست؟
دردهای شدید قفسه سینه و یا دردهایی که به دست چپ انتشار پیدا می نماید، شاید تنها علامتی باشد که مردم را به بروز سکته قلبی و یا عارضه های قلبی مشکوک می نماید، اما باید گفت سکته های قلبی علائم وسیع تری را دربرمی گیرد و حتی گاهی ممکن است با درد قفسه سینه بروز نیابد.
به گزارش آنا، دکتر بابک حیدری اقدم، متخصص قلب و عروق درباره علائم این بیماری شایع و کشنده می گوید: دردهای جلوی سینه که به گردن، دست ها به ویژه دست چپ، پشت و فک تحتانی انتشار یابد، عرق سرد، تهوع، رنگ پریدگی و ... از جمله شایع ترین علائم بروز سکته قلبی است که به محض بروز فرد باید به پزشک مراجعه کند.
وی اضافه نمود: اگر با بروز هر یک از این علائم فرد به موقع به پزشک مراجعه نکند و از درمان های تخصصی بهره مند نگردد، دچار عوارض سکته و یا حتی مرگ می گردد.
با سکته هم می توان زندگی کرد
زمانی که که کلمه سکته بر زبان می آید و یا در بیمارستان متوجه می شویم که یکی از عزیزانمان دچار عارضه سکته شده است، او را به شکل یک فردی می بینیم که بر اثر سکته یا تعادل قسمتی از بدن را از دست داده و یا برای ادامه حیات احتیاجمند یاری دیگران است اما باید گفت، امروزه با اقدامات اجرا شده در وزارت بهداشت و مرکز اورژانس می توان از بروز عوارض و حتی مرگ ناشی از سکته پیشگیری کرد.
دکتر فریدون نوحی، رئیس انجمن قلب و عروق و بیمارستان قلب شهید رجایی در این باره می گوید: اگر فردی که دچار سکته قلبی شده است در کمتر از چهار ساعت به مراکز درمانی مجهز به تجهیزات احیای قلب منتقل گردد، می توان علاوه بر بروز عوارض از مرگ وی پیشگیری کرد.
چگونه در کم ترین زمان بیمار سکته قلبی را به بیمارستان منتقل کنیم؟
دکتر آقاجانی در این باره می افزاید: برای انتقال سریع بیماران به مراکز درمانی از آمبولانس های مجهز به سیستم ارسال آنلاین نوار قلب استفاده می گردد که امروزه بیشتر آمبولانس های کشور به این دستگاه مجهز هستند. ارائه خدمات به بیماران قلبی در قالب برنامه ای تحت عنوان 247 و یا به عبارتی ارائه خدمات قلبی عروقی 24 ساعته در هفت روز هفته به اجرا عایدیه است که اجرای این طرح در 54 بیمارستان و در 24 شهر کشور موجب شده مرگ ومیر ناشی از سکته های قلبی به مقدار زیادی کاهش پیدا کند.
در ادامه دکتر سید اسدالله موسوی، مدیر مرکز اورژانس تهران درباره جزئیات اجرای این طرح می گوید: طرح ارائه خدمات قلبی به بیماران از پنجم دی ماه سال گذشته به اجرا عایدی که از آن موقع تا به امروز 260 نفر در تهران از خدمات آن بهره مند و از عوارض بیماری های قلبی نجات پیدا نموده اند.
وی می افزاید: زمانی که گزارشی در مورد بیمار دچار علائم قلبی به مرکز اورژانس اعلام می گردد، آمبولانس مجهز به ارسال نوار قلبی به محل اعزام می گردد. به محض رسیدن تکنسین های اورژانس پس از آنالیز علائم اولیه، نوار قلبی تهیه و به صورت آنلاین به پزشک متخصص قلب که در مرکز مستقر است، ارسال می نمایند. زمانی که پزشک نوار قلبی را آنالیز و متوجه بروز سکته قلبی شد سریعا با بیمارستان های حامی طرح هماهنگی لازم انجام و کد 247 را اعلام می نماید که در نهایت بیمار در کم ترین زمان برای بستری و انجام اقدامات تخصصی مانند کار گذاری استنت قلبی، فنر و ... به بیمارستان منتقل می گردد.
مدیر مرکز اورژانس تهران با اعتقاد براینکه با اجرای این طرح ارائه خدمات تخصصی به بیمار سریع تر انجام می گردد، می گوید: در گذشته بیمار پس از ارجاع به بیمارستان باید مراحل مختلفی مانند تهیه نوار قلبی، تست ورزش، رادیوگرافی و ... را طی می کرد و در نهایت پس از معاینه به وسیله متخصص اورژانس به متخصص قلب ارجاع و در صورت احتیاج به اتاق عمل برای باز گشایی رگ منتقل می شد اما امروز بیمار در محل تشخیص و به محض ورود به بیمارستان وارد اتاق عمل می گردد.
با این تفاسیر می توان گفت، هر زمان خودمان دچار علائم قلبی شدیم و یا با فردی که علامت در او متظاهر شده روبرو شدیم باید با شماره 115 تماس گرفت تا در کم ترین زمان علاوه بر ادامه حیات از زندگی سالم بهره مند شد.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: فرادید