در تعطیلات نوروز چگونه ورزش کنیم؟

به گزارش سرگرمی های محبوب، تهران (پانا) - تعطیلات نوروز به خاطر طولانی بودن آن، ایامی است که الگوهای بدنی و تغذیه ای بسیاری از ما تغییر می نماید و در ایام تعطیلات نوروز باید فعالیت های ورزشی را انجام داد.

در تعطیلات نوروز چگونه ورزش کنیم؟

به گزارش سایت نمناک، تعطیلات نوروز مخصوصا به خاطر طولانی بودن آن، ایامی است که الگوهای بدنی و تغذیه ای بسیاری از ما تغییر می نماید و تازه بعد از تعطیلات متوجه می شویم که با پرخوری و کم تحرکی چه بلایی سر خودمان آورده ایم و افسوس ها و استرس ها و سردرگمی بین استفاده از راهکارهای مختلف برای آب کردن چربی های اضافه و درمان مسائل اسکلتی ـ حرکتی شروع می گردد. پیشنهادهایی را در رابطه با الگوهای ورزشی و حرکتی درایام نوروز برای شما یادآور می شویم.

غافلگیری عضلات

افراد متناسب با نوع و میزان فعالیت خود از یک الگوی تقریبا معین فعالیت بدنی در طول روز برخوردار هستند. این فعالیت ممکن است در حد سرکار رفتن و جابه جایی بین محل کار و منزل باشد و برای تعدادی نیز علاوه بر انجام فعالیت روزمره، حضور در باشگاه های ورزشی، پارک یا پیاده روی باشد.

این الگو در تعطیلات نوروز به دلایل مختلف همانند سفررفتن، دید و بازدیدها، به هم خوردن ساعات خواب و بیداری و حضور بیشتر در جمع خانواده تا میزان ای تغییر می نماید و ممکن است باعث کم تحرکی افراد گردد.

استراحت طولانی مدت و نشستن بد و زیاد در برابر تلویزیون باعث ضعف عضلانی و در نتیجه باعث کمردرد و گردن درد می گردد. به منظور پیشگیری از بروز این مسائل ضروری است افراد از ورزش های گردن، پشت و کمر یاری بگیرند و از بی تحرکی طولانی اجتناب نمایند.

ورزش حرفه ای ممنوع!

برخلاف عده ای که تعطیلات را فرصتی برای بی تحرکی، زیاد خوابیدن و از خانه بیرون نرفتن می دانند و این روش را شیوه دلخواه و مناسب خود برای استراحت کردن تعریف می نمایند، عده ای دیگر نیز تعطیلات را زمانی مغتنم برای جبران زمان های از دست رفته به منظور تبدیل شدن به یک ورزشکار حرفه ای تلقی می نمایند.

متوسل شدن به هر کدام از این روش ها بسیار خطرناک و آسیب زننده است. بدن در عرض یک سال عادت به انجام فعالیت محدودی داشته و روبرو کردن آن با ورزش های پرتحرکی همانند فوتبال، والیبال یا کوهنوردی سنگین می تواند عارضه ساز باشد. ممکن است فرد مبتلا به مسائل قلبی یا فشار خون پنهان باشد که از آن خبر ندارد و انجام فعالیت سنگین به صورت ناگهانی باعث آسیب آنها می گردد.

اگر افراد در طول سال ورزش نمی نمایند یا نسبت به سلامت خود مطمئن نیستند، از انجام ورزش سنگین و حرفه ای باید خودداری نمایند. اطمینان به معنای این نیست که علامت و نشانه ای از درد در یکی از نواحی بدن داشته باشیم. خیلی از افراد ممکن است بظاهر سالم بوده، ولی گرفتگی عروق قلبی، دیابت یا سایر بیماری ها را داشته باشند.

پیاده روی، برترین ورزش

منحصر به فردترین روشی که اغلب متخصصان بر بی خطر بودن و تاثیرات بالای آن بر سلامت اتفاق نظر دارند، پیاده روی است. با توجه به رطوبت موجود در هوا و کاهش آلودگی هوا توصیه می گردد افراد در حد توان از 20 دقیقه تا یک ساعت در پارک ها و مکان های مناسب پیاده روی داشته باشند.

اگر هنگام ورزش یا حتی پیاده روی با تپش شدید قلب، افت ناگهانی فشار خون، سرگیجه یا هر علامتی روبرو شدید، به آن توجه و در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که افراد می خواهند با وسایل ورزشی پارک ها ورزش نمایند، از وسایل مناسب سن خود باید استفاده نمایند.

افراد از کفش مناسب برای پیاده روی استفاده نموده و خانم ها از پیاده روی با کفش پاشنه بلند و آقایان هم از پیاده روی با کفش مهمانی اجتناب نمایند.

مراقبت لازم برای دیابتی ها

کنترل بیماری دیابت، کنترل و کاهش وزن، آمادگی عضلانی، کاهش احتیاج به داروهای خوراکی و انسولین از جمله فواید انجام ورزش برای مبتلایان دیابت است. صالحی درباره مراقبت های قابل توجه در حین ورزش به وسیله این افراد می گوید:این افراد همواره دستگاه قندسنج، قرص ها و انسولین را باید به همراه داشته باشند. در کنار این موارد، مواد قندی و کربوهیدرات نیز به همراه داشته باشند چون ممکن است به دلیل تغییر فعالیت با افت قند خون روبرو شوند که با استفاده از کربوهیدرات (البته به میزان محدود و کنترل شده طبق توصیه پزشک) می توانند جلوی افت قند را در حین ورزش بگیرند.

دعوت به آرامش عضلات خسته بعد از پذیرایی

استفاده از ظروف سنگین هنگام پذیرایی، پرکردن سینی چای و خم شدن ممتد باعث خستگی عضلات در سرانجام مهمانی یا آخر شب برای میزبان می گردد که با انجام چند حرکت ورزشی می توانید آرامش را به عضلات خود بازگردانید.

انجام حرکات کششی را برای شل شدن عضلات مفید است استفاده از حرکات تقویت نماینده برای تقویت عضلات کمر، دست، پا و گردن در برطرف خستگی بدن بسیار موثر است. نمونه این ورزش ها را می توانید در اینترنت پیدا کنید؛ مانند ورزش کشش پا و بازوی مخالف به مدت 10 تا 15 ثانیه با چند تکرار (حالت چهار دست و پا قرار بگیرید و دست و پای مخالف را بکشید). ایجاد فشار در ناحیه گردن به وسیله قرار دادن دست روی پیشانی و فشار آن رو به جلو به مدت 10 تا 15 ثانیه و ادامه این حرکت در هر چهار جهت نیز از جمله ورزش هایی است که در منزل و براحتی قابل انجام است. این متخصص پزشکی ورزشی تأکید می نماید:قطع یکباره ورزش هم اصلا کار درستی نبوده و آسیب زننده است.

ضرورت و فواید پیاده روی

کاهش 58 درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع 2، تقویت قلب، کاهش سرعت تحلیل استخوان ها، تسکین و درمان افسردگی، کاهش میزان خطر ابتلا به سرطان پستان و کولون (روده بزرگ)، افزایش سلامت عمومی بدن، تناسب اندام و پیشگیری از مسائل از اسکلتی، عضلانی و چاقی، فواید حاصل از پیاده روی روزانه است.

ورزش بچه ها را به بازی تبدیل کنید

افزایش حجم کالری و ایجاد عادات غذایی اشتباه و در نتیجه چاقی، از دستاوردهای نوروز برای بچه ها می تواند باشد. به والدین توصیه می گردد به ورزش کردن بچه ها در قالب بازی بیشتر توجه نمایند.بسیار مهم است که ورزش و بازی بچه ها شکل رقابت و برد و باخت نداشته باشد تا علاوه بر ترغیب آنها به ورزش، مانع مصدومیت احتمالی بچه ها شویم.

منبع: خبرگزاری پانا

به "در تعطیلات نوروز چگونه ورزش کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در تعطیلات نوروز چگونه ورزش کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید