غذایی که فوت وفن های خاص خود را دارد؛ قرمه سبزی
به گزارش سرگرمی های محبوب، گروهی قرمه سبزی سیاه و چرب را دوس دارند و گروهی قرمه با سبزی کم تر سرخ شده. گروهی این خورشت را آب دار سرو می نمایند و گروهی کم آب. درست کردن قرمه سبزی اما فوت وفن هایی دارد که با عمل کردن درست و دقیق به آنها می توان به راحتی یک قرمه سبزی با کیفت عالی را درست کرد.
نسبت دقیق سبزی ها در قرمه سبزی
مهم ترین قسمت این فوت و فن سبزی قرمه سبزی است که نسبت آن باید دقیق باشد:
تره: 400 گرم
گشنیز: 200 گرم تا 150 گرم
جعفری: 300 گرم
شنبلیه: 50 گرم
برگ چغندر یا اسفناج: 200 گرم
پیازچه: 50 گرم
نکته مهم: سبزی ها نه باید درشت خرد شوند نه ریز؛ کاملا میانه
نکته مهم: هنگام سرخ کردن سبزی قرمه سبزی، ابتدا اجازه دهید تا سبزی آب بیندازد و وقتی آب آن گرفته شد روغن را اضافه کنید و بین 10 تا 15 دقیقه تفت دهید.
انتخاب دقیق گوشت
گوشت قرمه سبزی باید تکه ای باشد؛ بنابراین از گوشت چرخ نموده اصلا استفاده نکنید. اگر از گوشت گوسفندی و استخوان دار بهره ببرید، قورمه سبزی خوشمزه تر می گردد و سعی کنید گوشت قورمه سبزی را در میزان عظیم خرد کنید. گوشت قورمه سبزی باید با حرارت کم و پیاز فراوان در مدت طولانی حدود 15 تا 20 دقیقه کاملاً سرخ و اصطلاحاً قورمه گردد.
نکته مهم: سبزی قورمه را می توان همراه با افزودن آب به خورشت افزود؛ اما برای اینکه خاصیت و طعم سبزی بهتر حفظ گردد، بهتر است بعد از یک الی 2 ساعت از افزودن گوشت و لوبیا به خورشت سبزی اضافه کنید.
در این زمینه بخوانید:
فوت و فن های درست کردن چلو مرغ مجلسی و رستورانی
طرز تهیه پیتزای سبزیجات؛ منهای سوسیس و کالباس!
چقدر لوبیا بریزیم؟
یکی دیگر از مهم ترین قسمت های قرمه سبزی، لوبیا است. لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و تازه آن است، لوبیاهایی است که می توان در قرمه سبزی استفاده کرد. استفاده از این لوبیاها کاملا سلیقه ای است و بهتر است لوبیا چیتی و قرمز را از قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته گردد. لوبیای سوم که تازه است، لوبیای درشتی است که در قرمه سبزی بسیار خوشمزه می گردد. میزان لوبیایی هم که ریخته می گردد نه باید خیلی کم باشد نه خیلی زیاد.
جا افتادن قرمه سبزی
پخت کامل قرمه سبزی حداقل 5 ساعت زمان می برد اما اگر از زودپز بهره ببرید، می توانید همه مواد را باهم بریزید و 2 ساعت زمان کافی است تا یک قرمه سبزی عالی و جا افتاده درست کنید.
نکته مهم: لیمو عمانی را حتما قبل از ریختن در خورشت، با چنگال سوراخ و در آب جوش قرار دهید تا تلخی آن گرفته گردد.
رب اضافه نکنید
در برخی منطقه ها به خورش قورمه سبزی رب گوجه فرنگی اضافه می گردد؛ اما این کار توصیه نمی گردد، زیرا طعم رب گوجه فرنگی باقی مزه ها را تحت الشعاع قرار داده و از بین می برد.
منبع: ایرنا زندگی