5 نکته مهم تغذیه ای برای مبتلایان به دیابت

به گزارش سرگرمی های محبوب، تغذیه سالم در کنترل سطح قند خون، فشار خون و کلسترول نقش بسزایی دارد. بعلاوه پیروی از یک رژیم غذایی مناسب می تواند به شما در مدیریت وزن و کاهش عوارض دیابت مانند مسائل قلبی، سکته مغزی و دیگر بیماری ها از جمله انواع خاصی از سرطان یاری کند.

5 نکته مهم تغذیه ای برای مبتلایان به دیابت

اگر دیابت نوع 1 دارید، شمارش کربوهیدرات برای ثابت نگه داشتن سطح گلوکز خون بسیار مهم است؛ چرا که می توانید تخمین بزنید چه اندازه کربوهیدرات در وعده غذایی تان وجود دارد و آن را با میزان انسولین مورد احتیاج خود مطابقت دهید.

اگر مبتلا به دیابت نوع 2 هستید و اضافه وزن دارید، یافتن راهی برای کاهش وزن برای شما در اولویت است، زیرا از این طریق می توانید دیابت خود را بهتر مدیریت کنید. کاهش وزن می تواند به کاهش گلوکز خون و کنترل دیگر عوارض دیابت یاری کند. رژیم های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد مانند رژیم های کم کربوهیدرات، مدیترانه ای یا رژیم های بسیار کم کالری.

به طور کلی در صورت ابتلا به دیابت نوع 1 یا 2، ممکن است احتیاج به کاهش، افزایش یا حفظ وزن فعلی خود داشته باشید، اما مهم است که برای این منظور عادات غذایی سالمی داشته باشید که در ادامه به بعضی از آن ها اشاره می گردد:

1. کربوهیدرات های سالم تری انتخاب کنید

تمام کربوهیدرات ها بر سطح گلوکز خون تأثیر می گذارند، بنابراین مهم است که بدانید کدام غذا ها حاوی کربوهیدرات هستند و در نهایت غذا های سالم تر را از بین آن ها انتخاب کنید و از اندازه کربوهیدرات مصرفی خود مطلع باشید. بعضی از منابع سالم کربوهیدرات عبارتند از: غلات کامل مانند برنج قهوه ای، گندم سیاه و جو سبوس دار، میوه، سبزیجات، حبوباتی مانند نخود، لوبیا و عدس، لبنیات مانند ماست و شیر بدون قند.

2. کمتر نمک بخورید

خوردن نمک زیاد می تواند خطر ابتلا به فشار خون و ریسک بیماری های قلبی و سکته را افزایش دهد. توجه داشته باشید که در صورت ابتلا به دیابت، بیش از پیش در معرض این شرایط قرار دارید. سعی کنید نمک مصرفی خود را به حداکثر 6 گرم (یک قاشق چای خوری) در روز محدود کنید. بسیاری از غذا های فرآوری شده حاوی نمک هستند، از همین رو برچسب مواد غذایی را چک کنید و مواردی را انتخاب کنید که نمک کمتری دارند. بعلاوه می توانید در آشپزی خلاق باشید و ادویه جات را جایگزین نمک کنید.

3. میوه و سبزیجات بیشتری بخورید

خوردن میوه و سبزیجات فواید زیادی دارد؛ سعی کنید این خوراکی ها را به عنوان میان وعده نیز مصرف کنید تا ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر مورد احتیاج بدن خود را هر روز دریافت کنید و سلامت خود را افزایش دهید. نگران قند موجود در میوه ها نباشید چرا که این قند از نوع طبیعی است و با قند مصنوعی موجود در تنقلاتی مانند شکلات، بیسکویت و کیک تفاوت دارد. محصولاتی مانند آبمیوه نیز به عنوان قند مصنوعی تلقی می شوند و بهتر است به جای آن از میوه های تازه بهره ببرید.

4. چربی های سالم را انتخاب کنید

همه ما در رژیم غذایی خود به چربی احتیاج داریم تا انرژی خود را تأمین کنیم، اما باید بدانید که انواع چربی ها به روش های مختلفی بر سلامت ما تأثیر می گذارند. چربی های سالم تر در غذا هایی مانند آجیل های بدون نمک، آووکادو، ماهی های چرب و روغن زیتون یافت می شوند. چربی های اشباع شده مانند چربی های حیوانی می توانند اندازه کلسترول خون و خطر ابتلا به مسائل قلبی را افزایش دهند.

5. مواد معدنی و ویتامین های مورداحتیاج خود را از غذا ها دریافت کنید

هیچ مدرکی مبنی بر اینکه مکمل های معدنی و قرص های ویتامین در کنترل دیابت مؤثرند، وجود ندارد. بهتر است مواد مغذی ضروری خود را با مصرف غذا های سالم و متنوع دریافت کنید؛ چرا که بعضی از مکمل ها می توانند با دارو های دیابت، تداخل داشته باشند یا بعضی از عوارض دیابت را تشدید نمایند.

منبع: فرادید

به "5 نکته مهم تغذیه ای برای مبتلایان به دیابت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 نکته مهم تغذیه ای برای مبتلایان به دیابت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید